Sol

Solen lyser med sin frånvaro
Jag behöver sol och sangria

Därför bokar jag och klasstjejerna en examensresa till Portugal imorn😍😍😍😍


Tankar från dagens pass

Ett av alla träningspass jag genomfört i mina dar har satt sig fast extra hårt i min skalle. Vi var vi ammarnäs på läger och vi skulle ut på ett distanspass på förmiddagen, min tränare Elin och jag skulle dock åka själva för att fokusera på att få med magen i stakningen (som alltid varit min svagaste punkt), Pernilla följde även med för att jag skulle kunna åka bakom henne och härma. Vi gjorde lite olika övningar osv. Och när vi mot slutet av passet stakat upp för en av de brantare backarna och verkligen fått med magen, stannar Elin oss och ber mig säga efter henne: 
Fy fan vad bra jag är!!
..och jag klarade inte av det, jag fick inte fram orden, de gick bara inte, jag trodde inte på det själv, istället brast jag ut i gråt. 

Idag när jag stakade mig runt ormberget kom jag att tänka på det, jag är ju bra, fy fan vad jag är bra! Jag känner mig bra, trots att jag egentligen inte är i närheten av så bra som jag var den där dagen i ammarnäs,skillnaden är att jag idag är nöjd med det jag gör. Jag är en halvtimme efter Emma på 4 mil, men jag är ändå nöjd, jag förbättrade mig i helgen och jag hade en bra känsla i kroppen, min kropp tål träning nu och jag tar mig ut varje planerat träningspass trots en heldag av c-uppsats skrivande. Och det känns så GRYMT skönt, har en helt annan glädje till träningen idag, då jag tillåter mig själv att känna mig bra ibland. Anton brukar alltid säga, har du någonsin hört en skidåkare som är helt nöjd efter en tävling?
Haha, kanske ligger nått i det.

Efter mitt sköna stakpass väntade glass och farmen(bästa). På något mirakulöst sätt hade "onsdagslyx" hamnat på handlingslappen, ingen vet hur det kom dit, men står det onsdagslyx så är det onsdagslyx!
Från ett gladare pass i fina ammarnäs

Bra helg och bra måndag

Tävlingen kändes riktigt bra, inte alls lika slut som jag blev redan andra varvet senaste loppet, resulterade i 23 minuter snabbare än sist och mest troligt ännu ett startled framåt i Vasan! Så roligt, minns inte att jag kännt mig så nöjd över en tävling, att all träning verkligen gett resultat, kanske för att jag nu förtiden har ett fungerande immunförsvar! Också cred till pappsen också såklart:)
Firade som sagt med sushi sen med mina favorit damer;) söndag var jag och Thure varit ute i fin vädret, hälsade på mormor och Tore och sen taco hos mamma.

Idag har vi haft ett bra möte med våran handledare, sen löpt med Thure, yoga, Håkan och Johan har varit här och nu har vi sovsällskap av Helena ;) 









Äntligen helg

Första veckan av hektiskt skrivande avklarad, skickade introt till våran handledare idag, återstår att se om vi blir halshuggna på måndag eller inte. For direkt hem till byn när vi va klara för gomiddag hos pappsen. Är Thure vakt i helgen så han är också med, han har hemskt kul här, har hittils hunnit he ett helt vinglas över pappa.

Imorgon väntar långlopp i Boden och sen sushi tillverkning med Hannah, mamma och Eva! Underbart;)



C-uppsatsskrivandet är igång




Lovely friday

Usch så obeskrivligt mätt (ja Hannah, jag upplever faktiskt den känslan då och då). Pappa är här och ska sova här i helgen så han har ätit gomiddag med oss, massa goda ostar och kex, fläskfilépasta och till sist kola pannacotta med hemmagjord sorbet, succé! Också godaste vinet:) 





Hemma gastronomin

Igår firade vi Sanna i efterskott med middag på hemma gastro, alltså vilken fenomenal restaurang, har bara handlat där förut aldrig ätit, men helt klart min nya favvo! Ett roligt koncept med mindre rätter så man kan köpa minst två olika huvudrätter (jag hade dock fått ner fyra)









Dagen i sin helhet:

Mat - träna - mat - vila - mat - träna - mat - sova




Riktigt så hemskt som de låter har det inte varit! 
Har fått äran att vara tränare för Jokkmokks skidmilis ikväll, Petters och hans arbetskamrater nystartade skidklubb ;) haha. Också plågade jag Petter en timma innan det, inte lätt att bli ifrån åkt av lillasyster ;) hehe


Termin 6

Så va den kursen avklarad. Endast TVÅ kvar! Sjukt. (De löste sig så jag fick gå dom, tack å lov). Nu har vi en veckas ledigt efter en vecka av "slit", hårt liv..;)
Firade med paltkok, gjorde glutenfri i helgen som blev superbra, vilken lättnad, nu kan ja leva ett värdigt liv som glutenfri också!;) så kokade vanlig palt åt Anton idag, så nu har vi många på lager till alla fjällturer. 





Favvodagen

Ett tungt skatepass är avklarat, känner mig fortfarande sliten från tävlingen, ljumskarna gör mest ont, haha. Blir en väl förtjänt vilodag imorgon! Ska snart bege mig till Jennifer för lite grupparbete sen blir det trerätters och vin hos Josse! 











Långloppsdebut



Spagettiarmar, blodsmak, glädje, kramp, illamående, njutning, nära döden upplevelse och ändå ett sug efter att göra om det!

Kronanloppet gick av stapeln idag, seedningslopp 1 av 3 inplanerade inför Vasan, och mitt första långlopp någonsin, 4 mil, inte ens halva vasan. 

Pappa hade gjort ett toppenjobb med skidorna och langade dricka, gels och kaffe, guldvärt, kaffet på sista varvet gav hopp om liv igen. Åkte in på en snabbare tid än förväntad, trots förkylning jul och inte riktigt fått till något bra pass i fjällen. Min grymma mab rullade in på en andra plats!
 
Och inte att glömma känslan efteåt, älskar känslan av att verkligen pumpat ut kroppen alla dess krafter så att man inte ens orkar ta av sig skidorna själv. 

Pappa fångade min trötthet på bild, Orkade knappt lyfta armarna högre än så på sista varvet

Klipsk tjej

Ibland vill jag bara slå mig själv lite extra hårt, har glömt tacka ja till kurserna den här terminen, och vet inte säkert om jag kan läsa dom än.. Och jag tog hit skidorna igår, utan en minsta tanke på att jag ska tävla på imorgon och pappa måste ju ha dom för att kunna valla dom, haha.. Suck. Hjärnan är har blivit lite väl förslappad i jul..
Men nu får vi sovsällskap av pappa inatt istället ;) 

Myggfritt idag





Tillbaka till verkligheten

Efter en toppen bra jul och toppen slut på 2014 och super början på 2015 är vi tillbaka i Luleå igen. Har varit sååå skönt med ett riktigt sista lov. Men får en mjukstart, har seminarie på onsdag och sen ett nästa måndag, som inte kräver särskilt mkt ansträngning då ja gjort klart de mesta. Sen en vecka ledigt igen innan c-uppsatsen börjar (om jag nu får skriva den då jag insåg idag att jag inte tackat ja till kursen, haha suck) nu är vi verkligen inne på sluttampen, taggad!

Jag har verkligen haft en bra jul, över alla förväntningar! Älskar all gemenskap julen innebär, alla kommer hem, vi kan vara i byn länge och hinna hälsa på alla och bara mysa och bli bortskämd. Återinförde min, Hannahs, mamma och Evas tradition med mellandagsshopping också, succé! Året slutade och de nya började i Sandviken, kunde inte börjar bättre. Låt resten av året fortsätta med samma glädje och lika mycket skratt, och de har ja på känn att de kommer! Tänk bara att detta år ska ja börja jobba, de jobb jag velat ha sen ja var 13 år. Sinnes.
Lyckas alltid packa bilen överfull, måste skära ner på intressen


Mormors körs årliga julkonsert 
Anton fick hem sin nya skoter

Uppesittarkväll 





Mormors höjdpunkt på hela julafton, sista avsnittet i julkalendern










RSS 2.0