Stockholm

Måndag och tisdag har vi spenderat i huvudstaden! 2 toppen dagar har vi haft jag älskar Stockholm, men märker alltid när jag kommer hem hur trött jag blir av allt folk och ljud. Måndag hade vi toppen väder, nästan sommarvarmt. Gick runt på stan, kollade på NK och kände oss sjukt malplacerad.. Haha. Drack öl i solen Kungsträdgården, myste i gamlastan. Anton shoppade en massa inför gruv-invigningen han var inbjuden till på tisdagen där klädkoden var "business casual" hahah;) jag sparade de mesta av mitt shoppande till tisdagen då jag hade en hel dag ensam på stan:) 

Måndag kväll åt vi på Melker Anderssons restaurang Grill, alltså vilken upplevelse, rekommenderar jag verkligen om ni ska till Stockholm. Till förrätt fick smakprover från 6 olika förrätter så de tog ett tag att äta, perfekt för Anton som lätt blir rastlös när jag vill sitta länge och njuta på restauranger.. Haha.  Super gott! 













Födelsedagspojken

Min stjärna fyllde hela 22 år igår! Hipp hipphurra❤️ 

Väckte upp stackarn 8.00 för ja trodde han skulle ha tenta, ..så skulle han inte de, haha.

Vi kom hem från Stockholm kvällen innan typ kring 23 tiden, hade köpt ingredienser till marängtårtan jag skulle göra innan vi for till Stockholm, då den måste stå i ugnen över natten så va ja tvungen att göra den kvällen vi kom hem. 
När jag vispat äggen och ska sätta i sockret upptäcker jag till min förtvivlan att jag inte har nog med socker... 
Ingen affär öppen.. Så fick alltså mortla ett helt bitsocker paket till 1 på natten.. Haha, tror inte grannarna blev nöjda.. Men tårtan blev bra så!;)

Nolle-p

Onsdag kväll tog jag och all tårta jag hade kvar en spontanare till Gällivare sov där till torsdag han mysa med Anton tills han började kl 3 så for jag till dundret och sprang ett långpass på fjället, lika ljuvligt som alltid. Sen direkt hem för vin, ost och kex mys med Sanna, fick lite flashbacks från våran nolle-p efter att sett alla nollor och phösare, så vinmyset slutade på stuk, haha hemskt kul hade vi! 

Idag vaknade jag upp till ett sms att min puls-klocka hade anlänt till Ica!! Så har lekt lite med den, och pluggat.. Kände mig redan skoltrött efter 5 min! Men börjar iaf tycka om min iPad mer och mer, underlättar livet till Max! Och en fredag kväll som denna har jag invigt min nya klocka 2.30 h på rullskidorna, blev genast roligare med den! Snart anländer Anton trots att han har sju dagars vecka, han ska skriva tenta imorn, hihi, tur för mig😃







21 år i staden

Hade en alldeles förträffligt bra födelsedag Anton som jobbade till 23 i Gällivare kvällen innan kom hit efter jobbet, så åt vi hotellfrukost på Clarion på morgonen! Så gott. Dessutom fick jag en iPad air!!!!!! Såååå himla glad 😀 han kan den där killen. Anton for vid 12 då han jobbad kväll. Sen hade fika gäster i princip hela dan från halv 11 till 22, tack så jätte mycket alla som hälsat på mig, alla gratulationer och alla fina presenter! 



Dom här fina ittala glasen fick jag av mamma och mormor, och karaffen av svärmor 😀


Denna goding kommer även att anlända till mig😀😀, av pappsen!




Semester

Nu är jag slut som artist, efter jobbet har jag städat, tvättat, handlat x 2, sprungit, gymmat och nu bakat klart de sista förutom två tårtor. Jisses vad jag har bakat i veckan, hoppas bara jag får nån gäst på bemärkelsedagen så jag inte tvingas äta allting själv! 
Hur som haver har jag stämplat ut från sunderbyn för sista gången denna sommar, känns otroligt bra! 

Imorgon börjar semestern och födelsedagsveckorna, först ut är farmor imorn innan de är min tur, hihi. Så efter att jag varit på vårdcentralen imorn drar jag hem till byn, tänkte även hinna luncha med en saknad Hannah också hinner ja träffa pappsen också som varit i Singapore. De blir en bra första semesterdag! 






Sista veckan

Sista jobb veckan för sommaren är inledd, sen väntar 2 veckors ledigt med en massa födelsedagsfirande och grejanden, förhoppningsvis kanske vi hinner klämma in en fjälltur också. 
Har haft långledigt i helgen också, himla skönt, myst på i stugan och bara mått, så mysigt då de börjar bli höstigt ute. Lördag for jag Anton och mamma en sväng till café rävasten i vändträsk, älskar sånna myscafen i små byar. Söndan var vi till nolia med Emil och Miriam, hittade en vas jag letat länge. På väg hem stanna vi till på ett annat myscafe i alträsk tror ja de hette, hade en lite butik med egentillverkad saft och sånna grejer, med självbetjäning när man betala, älskar sånt!!!










Nattjobb

Anton va så snäll att han beställde en ny  telefon åt sig själv när ja tappa min så jag kunde ta hans iphone 4 (hehe, eller så hade han redan tänkt köpa en ny..) hur som haver har jag nu fått äran att överta den och slipper Nokian, obeskrivligt underbart. 

Sitter iaf på jobbet och försöker döda lite tid, jobbar min andra natt för denna vecka, 07.15 går stämplar jag ut och stämplar inte in förens måndag 13.30 sååå skönt att äntligen få lite långledigt! Sov till halv 4 idag så ska nog lyckas hålla mig vaken. 

Hann ta del av de fina vädret när jag vakna och gick in till stan för att köpa sallad på salladsbaren, de va gött

Hoppas ni sover gott, pusshej

Lule har några guldkorn



turistat i gällivare

fortfarande utan vettig mobil, så försök inte kontakt mig typ via snapchat för min tillfälliga nokia har tyvärr inte sånna finesser.., men får mig iaf en rejäl digital-detox. Men nu funkar min dator igen tack vare anton så då kan jag berätta om min dag i gve.

Efter jobbet i torsdags for jag till rutvik för te och scones mys hos Jossan, hemskt gott! Kring 9 tiden började jag rulla mot gällivare för att överaska Anton, hihi. Var ledig fredan och anton jobbade 12-20 så vi fick några timmar tsm :D Gällivare överraskade verkligen, har ju till och med en galleria. Hade en himla bra dag där för mig själv först på "stan", hitta en en houdini kofta som jag suktat efter länge på 30 %!!!! vilken lycka. Åt lunch i min ensamhet och tittade på folk, sånt tycker jag är kul. Sen begav jag mig till dundret, och sprang 2 timmar på fjället, endorfinerna flöda som aldrig förr. Påminde mig om mitt livs långpass med Emma på ammarnäs fjället. Han komma tillbaka och duscha lagomt till Anton slutade så åt vi middag på Olearys och myste på (+ åt godis!!! Får äta socker igen efter 3 veckor utan, imponerande för att vara mig!!!!)
 
miss my twiny
 

RSS 2.0